Par Vidiņu un sirdsapziņām

Citāts no politiskās partijas Vienotība Rēzeknes nodaļas lēmuma:

“Rēzeknē, 2014.gada 20.decembrī

(…)Juris Vidiņš vērsies Drošības policijā (DP) ar lūgumu izvērtēt iespējamos (nepārbaudīta informācija) balsu pirkšanas gadījumus Latgalē, lai panāktu “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa ievēlēšanu Saeimā.

Aģentūrai LETA Vidiņš stāstīja, ka viņa rīcībā esot atsevišķi fakti (kuri nepastiprinājās), kas liecinot par masveidīgu vēlētāju balsu pirkšanu atsevišķos Latgales novados. (…) Vidiņš viņa rīcībā esošo informāciju par iespējamajiem vēlētāju balsu pirkšanas gadījumiem nosūtījis ierakstītā vēstulē DP.

Ar šādu savu rīcību J.G.Vidiņš pārkāpa PP Vienotības Ētikas kodeksa sekojošus pantus:

2.3. Pildīt dotos solījums, būt atbildīgam par savu rīcību, tajā skaitā ieverot šo kodeksu.

2.4. Nemelot un nesagrozīt tādus faktus profesionālajā un personiskajā jomā, kas varētu ietekmēt politisko darbību partijā.

2.5. Izvairīties no augstprātības, ievērot demokrātiskuma normas un koleģialitāti.

2.12. Neaizskart personas godu un nepazemot otru, neizturēties ciniski pret cita vēlmēm, uzskatiem un vajadzībām.

Jautājums par J.G.Vidiņa neētisko rīcību, par nepatiesu ziņu sniegšanu, kas grauj partijas prestižu, tiek likts uz balsošanu:

Klātesošie vienbalsīgi  nolemj: lūgt PP Vienotības Ētikas komisijai izskatīt J.G.Vidiņa neētisko rīcību par nepatiesu ziņu sniegšanu, kas grauj partijas prestižu, kā arī iespējamību J.G.Vidiņam būt par PP Vienotības biedru.”

2015.gada 6.februārī PP Vienotības Ētikas komisija apmierināja Rēzeknes kolēģu lūgumu un atzina Vidiņa rīcību par tik neētisku, lai rekomendētu valdei pieņemt lēmumu par Vidiņa izslēgšanu no partijas. Valde vēl nav lēmusi.

Toties partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, komentējot Rēzeknes nodaļas ierosinājumu izslēgt Vidiņu no partijas par ziņojumu DP par iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem, LR1 žurnālistam atzina, ka, viņasprāt, prasība ir pamatota, jo viņa nesaprotot Vidiņa rīcības motīvus un, iespējams, Vidiņš tā rīkojies, lai piesaistītu sev uzmanību.

Te nu jāsaka, Solvita maldās, jo atšķirībā no manis, viņas, Dzintara Zaķa un vēl daudziem politikā ilgi esošiem kolēģiem, Vidiņam ir stabils, cienījams, bez kompromisiem ar sirdsapziņu un nelabo darbs. Viņš jau daudzus gadus ir ārsts nelielā slimnīcā. Cienījams ārsts, pacientu mīlēts ārsts. Viļānu goda pilsonis. Vidiņam, atšķirībā no mums, nav nepieciešamas publikācijas Privātajā Dzīvē vai Kas Jauns. Viņa pacientiem nav nepieciešamas video intervijas par tēmu “6 lietas, kas mums visiem jāzin par politiķi x”. Vidiņš, kas ne tuvu nav svēts, un ticiet man, es to zinu, pēc aktīvās politikas gaitu beigšanas cienījamā vecumā mācījās, lai atjaunotu savu ārsta sertifikātu un atgrieztos profesijā. Lai strādātu mazā lauku slimnīciņā, kur viņa pacientu pamatdiagnozes ir vēži, infarkti un alkohola delīriji. Vidiņš, atšķirība no vairuma mums, aktīvajā politikā esošajiem, var atļauties greznību nenodot principus. Nenodot principus, ticību demokrātiskai neatkarīgai valstij un brīvām, neietekmētām vēlēšanām. Ko arī mums visiem novēlu. Vēl Vidiņš pilnīgi noteikti nesapņo kļūt par Latvijas prezidentu.

P.S. Ētikas komisijas sēdi Vidiņš nevarēja apmeklēt, jo dažas nedēļas atpakaļ viņam Rēzeknē operēta mugura. Viņš var stāvēt, staigāt, gulēt, ne sēdēt. Darbadienās viņš nakšņo darbā, slimnīcā, jo izbraukāt uz mājām vēl nevar. Nestrādāt arī nevar, jo slimnīca trūkst ārstu. Piektdien viņu guļus stāvoklī aizved uz mājām uz Rēzekni. Lai pirmdien tāpat atvestu uz darbu.

Leave a comment